More

  European Game Showcase op GDC krijgt tweede editie

  De eerste editie van de European Game Showcase op GDC heeft laten zien dat er zowel van de kant van developers, als de kant van pers en uitgevers, animo is voor een dergelijk event. Daarom heeft de organisatie besloten om ook in 2018 een European Game Showcase te organiseren, en wel op dinsdag 20 maart.

  Samenwerking met andere Europese landen

  De European Game Showcase is een samenwerking tussen verschillende Europese landen. Doel van het evenement is developers de kans geven hun nog niet uitgebrachte games showen aan pers, publishers en partners. Nog niet alle landen binnen Europa zijn vertegenwoordigd, maar ten opzichte van vorig jaar zijn er wel enkele landen toegevoegd. Hopelijk kan het aantal deelnemende landen elk jaar groeien.

  De organisatie van het evenement is in handen van Dajana Dimovska (developer, Denemarken), Eva Gaspar (developer, Spanje), Tobias Kopka (evenement organisator, Duitsland) en Controls Alessandra van Otterlo. Zij verdienen hier geen geld mee en investeren hun tijd en moeite belangeloos.

  Open call

  Wil jij je game showcasen tijdens dit evenement, vul dan uiterlijk 18 januari dit online formulier in. Meedoen aan de open call kost niets. Wordt je game geselecteerd dan moet je €75 bijdragen in de kosten van de drankjes en hapjes. Kijk voor meer informatie in het hiervoor genoemde online formulier of lees de FAQ.

  Selectie

  Er is ruimte voor zo’n 30 games. Iedere regio kiest uit de voor de eigen regio ingediende games een top 10. De organisatie stelt uit de verschillende top 10s de uiteindelijke line-up samen. De games uit Nederland en België worden geselecteerd door (in alfabetische volgorde): Eric Bartelson (freelance journalist en voormalig hoofdredacteur van Control), Christophe de Bont (freelance journalist en blogger voor FLEGA), Leonie Manshanden (Executive Director, Studio Affairs bij Ghost Story Games) Eline Muijres (Communications Manager Dutch Game Garden) en Alessandra van Otterlo.

  Locatie en sponsors

  De locatie is dit jaar groter, zodat er meer mensen uitgenodigd kunnen worden voor de showcase. Op dit moment worden de laatste zaken met de locatie besproken, maar zodra alles rond is zal de informatie onder andere terug te vinden zijn in de FAQ.

  We zijn al in gesprek met diverse sponsors, maar meer support is altijd welkom. Wil je dit initiatief (financieel) ondersteunen, stuur dan een email naar Alessandra.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img