More

  Uit Nu! • Paladin maakt Katamari endless runner voor mobiel

  Een paar weken geleden maakte Paladin Studios bekend dat ze samen met Bandai Namco werken aan een mobiele versie van Tamagotchi. En vorige week was daar ineens Amazing Katamari Damacy, ook een project in samenwerking met de Europese tak van de Japanse uitgever.

  Endless Runner

  Het grootste verschil met de originele Katamari Damacy is dat in de mobiele versie de prins de bal vanzelf een pad afrolt. De speler moet alleen wel bijsturen om items op te pakken en grotere objecten te ontwijken. Je kan hiervoor kiezen voor twee manieren van besturen: joystick, waarbij je je vinger gebruikt, of tilt.

  Hoe groter je katamari is, hoe groter de objecten zijn die je er aan toe kan voegen. Bots je tegen een object dat groter is, dan slaat de ‘irritatiemeter’ van de koning uit, en wanneer de meter vol is plet hij met zijn vuist je bal en is het game over.

  Verzamel coins

  Naast het behalen van een steeds hogere score zijn er allerlei missies waarmee je munten of gems verdient. Die kan je vervolgens als het mis gaat inzetten voor ‘continues’, of voor het upgraden van de cousins die je tijdens de levels tegenkomt en die je helpen bij het neerzetten van een hogere score.

  Muziekje

  Amazing Katamari Damacy is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. Je zou het bijna alleen al doen voor de catchy Katamari theme song… NAAAAAAAA-NA-NA-NA-NA-NA-NANA-N’NA-NA-NA-NAAAAAA

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img