More

  Uit Nu! • Force Field lanceert rollercoaster game voor VR

  Force Field heeft een nieuwe experience gelanceerd. Coaster Combat, is een rollercoaster action game voor Gear VR.

  Game Jam

  Coaster Combat is het resultaat van de in-house game jam die Force Field jaarlijks organiseert. De game was een van de projecten waar een groot deel van het team potentie in zag. Toen het concept verder uitgewerkt werd kreeg iedereen er steeds meer plezier in, waardoor er werd besloten om er een volledige game van te maken.

  Daag je vrienden uit

  Terwijl je over de achtbaan naar beneden raast moet je onderweg op objecten schieten, waarmee je punten verdient. De achtbanen zijn procedureel gegenereerd, dus geen enkel ritje is hetzelfde en je bent iedere keer aangewezen op snelle reflexen. Uiteindelijk draait het allemaal om high scores op de online leaderboards, en het uitdagen van je vrienden.

  Het feit dat Force Field de laatste jaren veel heeft gewerkt aan VR comfort is volgens creative director Martin de Ronde de reden dat ze een spannende VR achtbaan hebben kunnen bouwen waar mensen niet snel misselijk van worden.

  Uitbreiding en andere projecten

  De game bestaat op dit moment uit drie verschillende thema’s, waarvan de eerste wereld gratis is. Force Field kijkt naar het verder uitbreiden van de game, mogelijk door extra werelden of nieuwe social features. Wanneer er nieuwe content beschikbaar is, is niet bekend. Force Field werkt ondertussen ook nog aan nog zes andere games en experiences, waarover ze op dit moment nog niets kunnen vertellen.

  Het eerste thema van Coaster Combat is gratis te downloaden via de Oculus website. Voor de twee extra levels unlocken na een betaling van €2,99.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img