More

  Uit Nu! • CoolGames brengt met Tetris weer een groot IP naar Facebook Messenger

  Na Arkanoid, Snake, Zeeslag brengt CoolGames met Tetris wederom een groot IP naar Facebook Messenger Instant Games.

  Tijdens het GDC Dutch Business Breakfast eerder dit jaar vertelde Maya Rogers, CEO van Blue Planet Software (het bedrijf dat het Tetris-merk vertegenwoordigt),  dat ze op zoek waren naar nieuwe manieren om een jonger publiek te bereiken. Facebook Messenger biedt volgens Laurens Rutten, oprichter en CEO van CoolGames, een potentieel van miljarden spelers.

  Wie haalt de hoogste score

  De speler speelt in single player een potje Tetris en daagt vrienden uit om de high score te verbeteren. De game biedt de mogelijkheid om je gameplay op te nemen om die later met vrienden te delen (of om gewoon te bewaren). Naast het wegspelen van lijnen zijn er ook verschillende achievements die XP opleveren. Hiermee bereik je als speler een hoger level.

  Tetris deels een Nederlands merk

  Maya Rogers is de dochter van Henk Rogers, een Nederlandse game designer en ondernemer die het in Rusland ontwikkelde Tetris naar het westen haalde en eigenaar werd van het merk. Hoe dat precies is gegaan lees je in dit interview met Nintendo World Report uit 2006.

  Henk Rogers is nog steeds chairman van The Tetris Company, maar tegenwoordig houdt hij zich meer bezig met het redden van de aarde dan met games. Hierover lees je meer in een interview dat Polygon dit jaar met Rogers had.

  Tetris voor Facebook Messenger is hier gratis te spelen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img