More

  Speelbaars stopt er mee

  Speelbaars, de makers van Lumini, hebben bekendgemaakt dat ze hun studio sluiten.

  In een blogpost legt het team uit dat ze zijn begonnen vanuit een droom om games te maken die een nieuwe ervaring bieden. Ook wilden ze ervaren wat het is om een game te maken en uit te brengen. Dat is ze gelukt en Lumini bracht hen creatief gezien meer succes en erkenning dan ze hadden verwacht. Financieel was de game helaas minder succesvol.

  De essentie kwijt

  Na de release van Lumini is Speelbaars, na wat wisselingen in het team, aan verschillende projecten begonnen om die vervolgens weer te cancelen. Daarnaast deden ze wat work for hire. Ergens in dat traject zijn ze de essentie van Speelbaars – het maken van games die spelers wat nieuws bieden – kwijtgeraakt. Om die reden hebben ze besloten om met de studio te stoppen.

  Console port?

  Hoewel ze niet meer aan nieuwe games werken, blijft Speelbaars beschikbaar voor vragen over Lumini. En mocht iemand interesse hebben: er ligt een multiplayer versie van Lumini klaar om naar console geport te worden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img