More

  Control Conference • Mark Barlet van AbleGamers vertelt waarom game accessibility belangrijker is dan ooit

  Scroll down for English

  Voor de meeste mensen is het spelen van een game simpel, the pakt je telefoon, een controller of gaat achter je computer zitten en start een game op. Voor mensen met een lichamelijke beperking kan het spelen van games een stuk lastiger zijn, of soms helemaal onmogelijk.

  Mark Barlet

  Mark Barlet werkt al meer dan 20 jaar als software designer en is een leider geworden op het gebied van accessibility design. Hij is auteur van de bekroonde Includification guidelines, en oprichter van de AbleGamers Charity, een nonprofit stichting die zich toelegt op het meer toegankelijk maken van video games.

  Biljoen dollar

  In zijn Control Conference talk legt Barlet uit waarom game accessibility nu belangrijker is dan ooit. Hij vertelt over de omvang van de markt van mensen met een lichamelijke beperking, en wat je kan doen om deze groep, die een besteedbaar inkomen hebben van meer dan een biljoen dollar, te steunen.

  Kaarten

  Kaarten voor Control Conference zijn te koop via de website. Naast full conference passen is er een studentenkaart met een gereduceerd tarief van €55.

   


  English

  Most people don’t have to think when they want to play games. They grab their mobile phone or controller or sit behind their computer and off they go. For people with disabilities, playing games can be a lot more difficult, or sometimes even impossible.

  Mark Barlet

  Mark Barlet is has been working as a software designer for over 20 years, becoming a leader in accessibility design practices. He is author of the award-winning Includification guidelines, and the founder of the AbleGamers Charity, a nonprofit organization and foundation dedicated to bringing greater accessibility in the video game space.

  Trillion dollars

  In his Control Conference talk, Barlet will explain why game accessibility is more important than ever. He will talk about the market size of people with disabilities, and what you need to do to support this population that has over a trillion dollars of expendable income.

  Tickets

  You can buy your Control Conference tickets via the website. Besides the regular conference pass, there is also a student pass available at a special rate of €55.

  This talk is powered by Vlambeer.

   

  vlambeer

  Top image from AbleGamers website

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img