More

  Control Conference • Alex Camilleri laat zien hoe je eigen plek kan vinden binnen de industrie

  Scroll down for English

  Veel mensen hebben bij aanvang van hun gamestudie een bepaald beeld van hun toekomst in de game-industrie voor ogen. Maar het kan zomaar zijn dat de realiteit niet overeenkomt met de dromen of de loopbaan die ze voor ogen hadden.

  Alex Camilleri

  Alex Camilleri is een Italiaanse game designer die momenteel in Malmö woont. In 2010 verhuisde hij naar Nederland om een studie Game Design and Production. In die periode begon hij ook zijn eigen eenmansbedrijf Kalopsia Games. Nadat hij Nederland had verlaten en na de release van zijn autobiografische game Memoir En Code: Reissue, besloot Camilleri dat het tijd was voor wat anders. Hij ging bij Frictional Games aan de slag als gameplay designer en programmeur.

  Van solo-developer naar een team

  In zijn Control Conference talk kijkt Camilleri terug op de overstap van een solo-developer die persoonlijke/autobiografische games maakt naar onderdeel zijn van Frictional Games. Aan de hand naar zijn eigen verhaal laat hij zien hoe ruimdenkend en multidisciplinair zijn kan helpen bij het vinden van een eigen plek binnen de game-industrie.

  Kaarten

  Kaarten voor Control Conference zijn te koop via de website. Naast full conference passen is er een studentenkaart met een gereduceerd tarief van €55.

   


  English

  A lot of people start studying games with certain visions and goals for their future in the games industrie. However, reality doesn’t always align with the dreams or career they had envisioned.

  Alex Camilleri

  Alex Camilleri is an Italian game designer currently living in Malmö, Sweden. In 2010 he moved to the Netherlands, where he studied Game Design and Production and founded his one-man company Kalopsia Games. After leaving the Netherlands and following the release of the autobiographical game Memoir En Code: Reissue, Camilleri decided it was time to change gear. He is now working at Frictional Games as a gameplay designer and programmer.

  From solo-developer to a team

  In his Control Conference talk, Camilleri will examine the process of transitioning from being a solo-developer making personal/autobiographical games, to becoming part of Frictional Games. Exploring his personal journey, he will underline how being an open-minded and multi-disciplinary (game) designer can help developers to find their place in the game industry.

  Tickets

  You can buy your Control Conference tickets via the website. Besides the regular conference pass, there is also a student pass available at a special rate of €55.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img