More

  Control Conference • Leer hoe een publisher denkt en werkt

  Scroll down for English

  Een goede game is alles wat je nodig hebt om een deal met een publisher te tekenen, toch? Fout. Het hebben van een goede game is essentieel, maar de meeste publishers kijken ook nog naar andere dingen.

  Kruip in het hoofd van een publisher

  Tijdens het Publisher Panel op Control Conference, proberen we developers meer inzicht te geven in hoe publishers denken en werken. Hoe beoordelen ze games, wat kan een publisher voor je betekenen, maar ook wat er na het tekenen van een deal gebeurt, en hoe publisher en developer elkaar kunnen helpen om een game succesvol te maken.

  Op basis van deze informatie kan het publiek bepalen of het vinden van een publisher voor hen de juist weg is, en zo ja, hoe ze hun kansen kunnen vergroten om een deal te tekenen.

  Raw Fury, Good Shepherd en Soedesco

  Het panel bestaat uit drie vertegenwoordigers van verschillende publishers. Callum Underwood, die verantwoordelijk is voor het vinden van nieuwe games voor Raw Fury, en daarnaast als consultant voor verschillende andere bedrijven werkt. Paul Hanraets, mede-oprichter van Good Shepherd Entertainment, waar hij zich bezighoudt met corporate development. Hij is echter ook nog steeds nauw betrokken bij het tekenen van nieuwe games. En Hans van Brakel, die voor Soedesco verantwoordelijk is voor het vinden van nieuwe games voor de line-up.

  Het panel staat onder leiding van Eric Bartelson, de voormalig hoofdredacteur van Control, die in het verleden ook werkte als gamescout voor een grote Nederlandse publisher.

  Pitch je game

  De leden van het panel zijn tijdens Control Conference ook beschikbaar voor pitches. Naast voornoemde mensen is Nintendo op Control Conference aanwezig op zoek naar interessante games. Wil je bij een van deze partijen pitchen, stuur dan een email naar alessandra@ctrl500.com met je contactinformatie, een link naar materiaal van je game, en een korte elevator pitch.

  Kaarten

  Kaarten voor Control Conference zijn te koop via de website. Naast full conference passen is er een studentenkaart met een gereduceerd tarief van €55.

   


  English

  A good game is all that matters to sign a deal with a publisher, right? Wrong. Having a good game is essential, but most publishers look at more things to assess a project.

  Get inside the head of a publisher

  During the Publisher Panel at Control Conference, we will try to give developers more insight in how publishers think and work. This includes assessing games, finding out what a publisher can do for you, and also what happens after the deal is signed, and how publisher and developer can help each other to make a game successful.

  Based on this information, the audience can decide whether finding a publisher is the right way to go for their game, and if so, how to increase their chances of signing a deal.

  Raw Fury, Good Shepherd and Soedesco

  The panel consist of three members of three rather different publishers. Callum Underwood, who is in charge of signing games at Raw Fury, and consults for various other companies. Paul Hanraets, co-founder of Good Shepherd Entertainment, where he is in charge of corporate development, but he also is hands-on involved in picking the right games. And Hans van Brakel, who is responsible for finding new games for the Soedesco line-up.

  The panel is moderated by Eric Bartelson, former editor in chief of everything Control, who also worked as a game scout for a large Dutch publisher.

  Pitch your game

  All panel members are also available for pitches. Besides them, Nintendo is also at Control Conference looking for interesting games. If you want to pitch to one of these companies, please send an email to alessandra@ctrl500.com containing your contact information, a link to material of your project, and a short elevator pitch.

  Tickets

  You can buy your Control Conference tickets via the website. Besides the regular conference pass, there is also a student pass available at a special rate of €55.

  From left to right: Callum Underwood, Hans van Brakel, Paul Hanraets, Eric Bartelson

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img