More

  Control Conference • Richard Oud on animating the mechanical creatures in ‘Horizon Zero Dawn’

  Scroll down for English

  Horizon Zero Dawnde nieuwe game die Guerrilla Games in februari uitbracht, is door media en consument enthousiast ontvangen. Ook de recent gelanceerde DLC The Frozen Wilds, krijgt mooie reviews van zowel pers als spelers. Horizon Zero Dawn is de eerste game ooit die een Gouden Kalf won, bij de Dutch Game Awards ging Guerrilla met maar liefst vijf awards naar huis. We kunnen met z’n allen concluderen dat de game een groot success is.

  Daarom zijn we trots dat we op 29 november niet één, maar twee sessies over Horizon Zero Dawn mogen hosten. Hieronder informatie over de eerste talk, de aankondiging van de tweede sessie volgt binnenkort.

  Richard Oud 

  Richard Oud is lead animator bij Guerrilla Games, waar hij inmiddels tien jaar werkt. Hij was een van de leden van het core-team dat begin 2011 al betrokken was bij de ontwikkeling van Horizon Zero. Als lead animator focuste Oud zich, samen met zijn team, fulltime op de robots.

  Animating robots

  In zijn Control Conference talk, praat Oud over een aantal trucs en uitdagingen waar ze bij de animation van de mechanische wezens voor de open wereld game van Guerrilla Games tegenaan liepen. Hij geeft ook inzicht in het proces dat het team doorliep, van prototyping tot de laatste polish van de robots.

  Kaarten

  Kaarten voor Control Conference zijn te koop via de website. Naast full conference passen is er een studentenkaart met een gereduceerd tarief van €55.

   


  English

  Both media and consumers love Horizon Zero Dawnthe new title that Guerrilla Games launched in February. And the recently released DLC The Frozen Wilds also gets great reviews from press and players. In September, Horizon Zero Dawn was the first game to ever win a Gouden Kalf, and a few weeks later, Guerrilla Games managed to win five Dutch Game Awards. So it’s safe to conclude that Horizon Zero Dawn is a huge success.

  Therefore, we are proud to host not one, but two Horizon Zero Dawn talks on November 29. This is the announcement of the first talk; we will announce the second talk later this week.

  Richard Oud

  Richard Oud is the lead animator at Guerrilla Games where he has been working for more then ten years. He is one of the core-team members that started on the development of Horizon Zero Dawn early 2011, where he became the lead animator on the project, focusing full-time on the robots together with his team.

  Animating robots

  In his Control Conference talk, will go over some of the tricks and challenges that came with animating the mechanical creatures for the open world game of Guerrilla Games. He will also give a general layout of the process the team went through from prototyping to the final polishing of the creatures.

  Tickets

  You can buy your Control Conference tickets via the website. Besides the regular conference pass, there is also a student pass available at a special rate of €55.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img