More

  Uit Nu! • Abstraction Games blaast NES klassiekers nieuw leven in

  Abstraction Games is een studio die bekend staat om het porten van games. Vaak in opdracht van anderen, maar ze werken ook aan eigen projecten. Vandaag brengen ze 8-Bit Adventure Anthology (Volume 1) uit, een bundel met drie jaren ’80 klassiekers van developer ICOM Simulations: Shadowgate, The Uninvited en Déjà Vu.

  Het IP van de games ligt bij Zojoi, een Amerikaanse studio opgericht door David Marsh en Karl Roelofs, twee vrienden die vroeger bij ICOM Simulations werkten. Een aantal jaar geleden maakten ze al remakes van  Shadowgate, Uninvited en Déjà Vu.

  Een tijdje geleden benaderde Zojoi Ralph Egas, mede-oprichter en CEO van Abstraction Games. Daar waren ze aan het juiste adres: “Ik heb nostalgische affiniteit met deze drie games. Niet perse de NES versies, eerder de Amiga versies, maar het zijn onafhankelijk van platform bijzonder goeie first person point & click adventure games.”

  Van developer naar publisher

  “De bundel is een compilatie die wij hebben gemaakt van remakes van NES games,” legt Egas uit. “Wij waren met een heel klein team zelf begonnen aan de ontwikkeling, maar hebben uiteindelijk de bulk van het werk uitbesteed aan General Arcade. Abstraction Games is de uitgever van de bundel.”

  Om dit te kunnen doen heeft Abstraction een development/publishing license gekocht van Zojoi. Egas hierover: “Wij krijgen het grootste deel van de inkomsten, aangezien al het risico bij ons ligt. Zojoi krijgt een klein percentage aan royalties, uiteraard met 100% recoupment tegen externe kosten.”

  Liefhebbers van oude games

  Egas heeft een duidelijk beeld van de gamers waarvoor ze de bundel gemaakt hebben: “Onze doelgroep bestaat uit liefhebbers en streamers van oude games, niet te verwarren met het retro indie publiek, hoewel die natuurlijk ook van harte welkom zijn om de games te spelen.”

  8-Bit Adventure Anthology (Volume 1) is voor €7,99 te koop via Steam, PSN en Xbox Live. Een gratis demo van de games is te spelen via de interactieve point and click website, die gebouwd is in GameMaker Studio 2. Maar dan moet je wel eerst door puzzelen de drie cartridges zien te vinden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img