More

  Uit Nu! • Voel je generaal in VR turn-based strategy game ‘Skyworld’

  Op Gamescom kon Control VR strategy game Skyworld al spelen, maar vanaf vandaag kan iedereen met de game aan de slag.

  Skyworld is een VR strategy game van Vertigo Games en Wolfdog Interactive, waarbij Vertigo verantwoordelijk is voor het technische deel en Wolfdog zich focust op het visuele deel van de game, de rest doen ze samen. De game combineert turn-based strategy met hectische real-time battles die zich voor je ogen afspelen.

  Als een generaal

  De speler overziet als een generaal het slagveld op de tafel voor hem/haar. De tafel heeft twee kanten, aan de ene zijde bouw je aan je nederzetting, zodat je resources hebt om je legers op pad te sturen. De speler kan de tafel van links naar rechts draaien (en omgekeerd), om te kijken hoe de tegenstander zijn/haar nederzetting heeft ingericht. Hierbij blijven details die voor de strategie belangrijk zijn verborgen. Als de koningen elkaar in deze wereld tegenkomen is het tijd voor een gevecht, en flipt de tafel om.

  Door middel van het spelen van kaarten zet je de aanval in of verdedig je jezelf tegen de legers van de tegenstander. De actie die hoort bij de kaart die je inzet, zie je voor je ogen gebeuren. De persoon die de vesting van de ander weet te vernietigen is winnaar. Dan is het weer terug naar de andere kant van de tafel om je voor te bereiden op het volgende gevecht.

  Voor thuis of in het cyber cafe

  Skyworld is voor €39,99 te downloaden in de Windows Store, in de Oculus store en op Steam. De game is te spelen met de Rift, de Vive en Windows Mixed Reality. De multiplayer mode is cross-platform. Naast gebruik voor thuis biedt Vertigo Games ook de mogelijkheid om Skyworld en hun andere titels met een licentie te gebruiken in cyber cafés.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img