More

  Control Conference • Matthijs van de Laar vertelt hoe statistieken essentieel waren voor het succes van de ‘Pine’ Kickstarter

  Scroll down for English

  Matthijs van de Laar is creative director bij Twirlbound, een studio die hij in 2013 startte samen met Marc Peyré. Momenteel werken ze aan Pine, een game over evolutie die aanpast aan en verandert op basis van de manier waarop de speler de game speelt. Naast design en productie is Van de Laar ook verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het bedrijf.

  Statistieken als basis van succes

  Begin dit jaar wist Twirlbound op Kickstarter ruim 120 duizend euro op te halen. Over dat succes vertelde Van de Laar al in een interview met Control. Tijdens zijn talk op Control Conference gaat hij dieper in op dit succes, met name op de data die ze verzamelden tijdens de voorbereiding en hoe statistieken essentieel waren voor het succes van de campagne.

  Early Bird korting

  Tot en met 7 oktober kan je Control Conference kaarten via de website kopen voor het early bird tarief van €99. Voor studenten is er een gereduceerd tarief van €55.

  Deze talk is mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
  Vorig jaar honoreerde het Stimuleringsfonds de Gamefonds-aanvraag van Pine met een bedrag van €20.050.


  English

   

  Matthijs van de Laar is creative director of Twirlbound, a studio he founded in 2013 together with Marc Peyré. Twirlbound is currently working on Pine, a game about evolution that attempts to recognize the player’s style and adapt the species and world accordingly. Besides being responsible for design and production of their games, Van de Laar is also in charge of the business side of the company.

  Statistics and success

  Earlier this year, Twirlbound managed a successful Kickstarter campaign that generated 120 thousand euro. Van de Laar shared the secret of their success in an interview with Control (in Dutch). In his Control Conference talk he will dive deeper into the preparation phase that relied on looking at Kickstarter statistics and best practices of other campaigns.

  Early Bird discount

  Until October 7, you can buy your Control Conference tickets on the website at the early bird price of €99. Students can get tickets at the special rate of €55.

  This talks is powered by Creative Industries Fund NL.
  Last year, Creative Industries Fund NL rearded the Gamefund application for Pine with an amount of €20.050.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img