More

  Horizon Zero Dawn eerste game die Gouden Kalf wint

  Afgelopen vrijdag werden in Utrecht de Gouden Kalveren uitgereikt. Het Kalf is van oudsher een filmprijs, maar sinds vorig jaar is er een categorie voor Beste Interactive. In eerste instantie alleen voor films, maar dit jaar kwamen ook games voor de award in aanmerking. Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games is de eerste game die er met het bronzen beeld vandoor gaat.

  Juryrapport

  De winnaar is gekozen door een driekoppige jury. In hun rapport zeiden ze dit over de winnaar: “Horizon Zero Dawn vertelt het verhaal van de jonge jager Aloy, die op zoek gaat naar haar lotsbestemming. In een tijdperk waarin machines vrij rondlopen en de mensheid niet langer boven aan de voedselketen staat. Hermen Hulst is er met zijn studio Guerrilla Games in geslaagd om met deze ‘action role player game’ op creatieve wijze de belangrijkste elementen van een game naar een zeer hoog niveau te tillen. De geavanceerde gameplay geeft de speler een ongekende interactieve ervaring in een sterk verteld verhaal, dat zich afspeelt in een prachtig vormgegeven post-acapolyptische wereld.”

  Beeld bovenaan via Facebook (vlnr: Technical Director Michiel van der Leeuw, Managing Director Hermen Hulst, Executive Producer Angie Smets, Art Director Jan-Bart van Beek)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img