More

  VR Days • Investeerders, game-veteranen, awards en korting voor Control-lezers

  Van 25 tot en met 27 oktober vinden in Amsterdam de VR Days plaats. Dit is een evenement dat volledig draait om alles wat te maken heeft met augmented reality, virtual reality en mixed reality.

  Sprekers

  Sprekers komen uit verschillende (creatieve) disciplines. De line-up bestaat uit makers, zoals Submarine Channel, Tender Claws en Contrast VR en bedrijven als UnityGoogle, High Fidelity en Leap Motion.

  Onder de sprekers ook mensen met een aanzienlijke loopbaan in de game-industrie. Michael Gourlay is Principal Development Lead bij Microsoft, waar hij werkt aan augmented en virtual reality platforms zoals HoloLens and Windows Holographic. Gourlay werkte hiervoor bij EA Sports als Software Architect voor de Football Sports Business Unit, en aan titels als Madden NFL, MMA en NASCAR. Ook ontwikkelde hij het visual effects systeem dat wereldwijd in EA games wordt gebruikt.

  Joel Breton is Vice President VR Content en Head of Vive Studios bij HTC Vive. Hij en zijn team werken met developers en makers van over de hele wereld aan allerhande VR content, waaronder games.  Breton werkte mee aan mee aan games voor meer dan dertig platforms, waaronder de Sega Genesis en de HTC Vive. Hij begon bij Sega, was producer bij uitgever GT interactive, waar hij werkte aan Doom, Duke Nukem en Unreal, waarna hij vertrok naar Bethesda Softworks.

  Pitchen aan investeerders

  Tom Emrich is investeerder en partner in Super Ventures, een fonds speciaal voor AR, en hij is initiator van de We Are Wearable community. Masaru “Nogi” Ohnogi is hoofd Global Business Development van gumi, een van Japan’s grootste mobiele publishers, en oprichter van een $50 miljoen VR fonds. Emrich en Ohnogi zijn twee van de mensen aan wie je tijdens het Base Investor Event je idee kunt pitchen. Uit iedereen die zich vóór 27 september heeft aangemeld kiest de organisatie tien bedrijven die aan dit evenement deel mogen nemen.

  Halo Awards

  Op 26 oktober worden  de Halo Awards uitgereikt aan de beste AR, VR en/of MR projecten. Als je mee wilt dingen in een van de 16 categorieën, dan kan je je tot 1 oktober aanmelden. De kosten hiervoor bedragen €149 per aanmelding.

  Korting voor Control-lezers

  Lezers van Control krijgen 20 procent korting op VR days kaarten. Wil je gebruik maken van de korting, koop je kaart dan via deze link of gebruik de promocode VRDAYS17-20-6789 in de online shop.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img