More

  Geld voor Vlaams Gamefonds vanaf volgend jaar meer dan verdubbeld

  In Nederland gaat de subsidiekraan langzamerhand steeds verder dicht. Het Gamefonds, de enige regeling die er specifiek voor games was, is met ingang van dit jaar opgegaan in de regeling Digitale Cultuur. Naast de WBSO en subsidie voor onderzoek, zijn er in Nederland geen regelingen voor game developers.

  In België gaat de subsidiekraan steeds verder open. Er waren al eerder Belgische paviljoens op Gamescom, maar dit jaar was er voldoende financiële ondersteuning vanuit de overheid voor een echt grote stand, en gisteren is bekendgemaakt dat ook het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) er een flinke smak geld bij krijgt.

  Meer dan het dubbele

  De Vlaamse minister van cultuur Sven Gatz heeft vanaf volgend jaar 29 miljoen euro meer te besteden en van dat extra geld gaat 1 miljoen euro naar het door het VAF beheerde Gamefonds. Hiermee worden de middelen van het fonds, dat nu jaarlijks zo’n €650.000 te verdelen heeft, meer dan verdubbeld.

  Enorme groeipotentie

  In een verklaring legt Gatz uit waarom hij extra geld uittrekt voor het Gamefonds: “Het is een beleidskeuze om meer te investeren in gaming, een snelgroeiende sector. Vandaag speelt meer dan de helft van de Vlamingen maandelijks minstens één game op een of ander apparaat. Ik zie de Vlaamse gamesector als een enorme potentiële groeisector die ik wil ondersteunen om mee te kunnen surfen op de nieuwste internationale ontwikkelingen.”

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img