More

  Uit Nu! • ‘Kingdom’: van gecancelde Kickstarter naar Nintendo Switch

  In 2013 bouwde Thomas van den Berg een 2D strategische pixel-art side-scroller getiteld Kingdom. Marco Bancale, een Italiaanse developer die in Finland woont, speelde de game urenlang en benaderde Van den Berg met het idee voor een iOS port. Dat zag laatstgenoemde wel zitten en ze probeerden via Kickstarter $8.000 bijeen te brengen voor een iOS vervolg, dat ook op PC uit zou komen, als ze 37.000 euro op zouden halen.

  Nordic Game Program

  Helaas liep het niet storm en ze besloten de stekker uit de campagne te trekken. Gelukkig was er het Nordic Game Program dat Van den Berg en zijn IJslandse partner (die de aanvraag deed) 24.000 euro gaf, waardoor ze verder konden werken aan Kingdom. In oktober 2015 brachten ze samen met publisher Raw Fury de game uit op Steam.

  Van PC, Xbox en mobiel naar Switch

  Augustus vorig jaar lanceerde de expansie Kingdom: New Lands op Steam en andere online PC-platforms, Mac en Xbox One. Deze versie werd tevens gezien als vervanger van de originele Kingdom – die na de lancering van New Lands ook niet meer werd verkocht. Eerder dit jaar volgden een release op iOS en Android. En nu is Kingdom: New Lands ook te spelen op de Nintendo Switch. Voor €14,99 is de game te downloaden in de Nintendo eShop.

  Nieuwe Kingdom krijgt co-op mode

  Momenteel werken Van den Berg en Bancale aan Kingdom: Two Crowns. Deze titel stond eerst gepland als een tweede extensie, maar is nu uitgegroeid tot een volledige game die volgens jaar uitkomt op PC en console. Belangrijkste toevoeging in deze nieuwe titel is de co-op mode waar spelers om gevraagd hebben.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img