More

  Column • Volgend jaar geen GDC Studentenbeurs meer

  Eind 2015 startte ik met de GDC Studentenbeurs, een beurs waarmee studenten kans maakten op een reis naar GDC in San Francisco. Het geld om dit mogelijk te maken werd bijeengebracht door sponsoren, waar ik hen heel dankbaar voor ben.

  Het eerste jaar was het aantal aanmeldingen in verhouding met het grote aantal studenten aan game-opleidingen erg laag, maar ik ging er van uit dat het kwam omdat de beurs nog niet bekend was. Helaas werd het aantal aanmeldingen voor 2017 niet hoger, ondanks het feit dat opleidingen hun best deden om het nieuws onder hun studenten te verspreiden.

  Geen aansluiting

  De GDC Studentenbeurs was een ‘pet project’, met als doel studenten die een kans willen maken in de game-industrie een beetje te helpen. Zelf verdien ik er niets aan, maar dat was ook nooit het doel. Het verzamelen van voldoende geld, het geven van feedback op de ingestuurde essays, en het helpen van de winnaars kost tijd, maar dat wist ik toen ik er aan begon.

  Waar ik niet op had gerekend is dat het ook veel tijd en moeite zou kosten om studenten essays in te laten sturen. Ik had verwacht dat ze de beurs zouden zien als een mooie kans die met beide handen werd aangegrepen. Helaas was dat niet het geval. Velen kenden de beurs wel, maar hadden zo hun redenen om niet mee te doen aan de open call. Mijn idee lijkt niet aan te sluiten bij de behoefte van de meeste Nederlandse game-studenten en daarom heb ik besloten om met de GDC Studentenbeurs te stoppen.

  Het geld dat over is

  Er is nog een klein potje over en in overleg met de sponsors wordt dat geld gebruikt voor studenten die een goede reden en een goed plan hebben om een evenement in het buitenland te bezoeken. Als je wilt weten hoe je voor financiële steun in aanmerking kan komen, klik dan hier.

  Ook in de toekomst ben ik bereid om studenten te helpen, maar dan moet het initiatief van hun kant komen. Laten ze zien dat ze tijd en moeite willen investeren, dan ben ik bereid hetzelfde te doen.

  De ervaringen van de winnaars

  Ik ben heel blij dat we drie mensen de gelegenheid hebben kunnen geven om te ervaren wat GDC San Francisco is en hoe het evenement je kan helpen bij een loopbaan in de game-industrie. Klik hier voor het verslag van Tijmen Tio, hier voor het verslag van Moniek Schilder, en hier kan je de ervaringen van Esther Bouma lezen.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img