More

  Uit Nu! • ‘Dino Dini’s Kick Off Revival’ komt vandaag uit voor PC

  Dino Dini is een Britse game developer en de man achter voetbal classic Kick Off. Vorige week verruilde Dini Breda voor Dublin, maar voor ‘old times’ sake’ toch een Uit Nu!

  In 1989 bracht uitgever Anco Kick Off uit voor de Amiga en de Atari ST. De door Dino Dini gemaakte game werd enthousiast ontvangen door pers en gamers. Metacritic bestond nog niet, maar een aantal reviews uit de bladen van toen zijn hier te lezen. In 1990 volgde Kick Off 2 en ook daar was de pers enthousiast over. In 1992 verliet Dini publisher Anco. Laatstgenoemde behield de Kick Off-rechten en bracht nog verschillende delen uit zonder Dini, maar ze wisten het succes van de eerste twee delen niet te evenaren.

  Revival

  Toen Anco in 2003 de deuren sloot leek het einde van Kick Off, totdat Dini in 2015 aankondigde dat hij aan een nieuwe Kick Off game werkte. Op 24 juni 2016 kwam Dino Dini’s Kick Off Revival uit op PlayStation 4. De Metacritic-score van 31 laat zien dat de pers een stuk minder enthousiast was dan 27 jaar eerder. Ook vanuit gamers was de reactie niet mals en dat ging Dino niet in de koude kleren zitten, blijkt uit een lange post die hij eind vorig jaar op Facebook plaatste. Hierin zegt hij dat er ondanks de felle kritiek een grote groep mensen is die Kick Off Revival wél met plezier speelt en dat hij vertrouwen heeft in zijn game.

  Online en offline

  Dat vertrouwen blijkt, want vandaag komt Dino Dini’s Kick Off Revival uit op PC. De game is te koop op Steam, Green Man Gaming, en Gamesplanet. Er zijn vier verschillende game modes: Tutorials, Training, Single Game, European Cup, en de game heeft on- en offline 1 tegen 1 multiplayer.

  Meer weten over de originele Kick Off? Lees dan dit artikel van Eric Bartelson over de Kick Off post mortem van Dini op GDC Europe 2013.

  Let op: Onderstaande trailer bevat flitsende beelden

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img