More

  Dev Blog • “De toekomst van Twitch streaming is interactief”

  In 2001 werd Ex Machina opgericht als developer van realtime multiplayer games voor het web. Een jaar later voegden ze daar mobiel aan toe. Ze werkten veel met TV-maatschappijen om populaire TV shows een groter bereik te geven in de vorm van online en mobiele games.

  The Voice of Holland

  Sinds 2009 leggen ze zich volledig toe op ‘second screen’; een interactief verlengstuk van TV programma’s. Ze ontwikkelden bijvoorbeeld de Thuiscoach app van The Voice of Holland. In 2010 lanceerden ze hiervoor de PlayToTV tool. Deze werd onder andere door Orange in Frankrijk gebruikt voor het maken van een second screen tool voor Game of Thrones.

  Twitch Extensions

  Een logische volgende stap was om te kijken wat ze met hun kennis kunnen op het gebied live streaming. Tijdens PAX West kondigde Twitch ‘Extensions‘ aan, een set tools waarmee streamers interactieve elementen aan hun kanaal kunnen toevoegen. Ex Machina is een van de launch partners en ze bouwden de afgelopen maanden aan tools voor streamers en eSports competities. Meer hierover lees je in deze blog van Geert Faber, Ex Machina’s VP Americas.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img