More

  Gamescom • “De consument is klaar voor complexere VR games”

  Vertigo Games stond op het Holland Paviljoen op Gamescom. Control ging langs voor een Skyworld-demo en een kort gesprek.

  Skyworld is een VR strategy game van Vertigo Games en Wolfdog Interactive. De speler overziet als een generaal het slagveld op de tafel voor hem/haar. De tafel heeft twee kanten, aan de ene zijde bouw je aan je nederzetting, zodat je resources hebt om je legers op pad te sturen. De speler kan de tafel van links naar rechts draaien (en omgekeerd), om te kijken hoe de tegenstander zijn/haar nederzetting heeft ingericht. Hierbij blijven details die voor de strategie belangrijk zijn verborgen. Als de koningen elkaar in deze wereld tegenkomen is het tijd voor een gevecht, en flipt de tafel om.

  Midden in de strijd

  Door middel van het spelen van kaarten zet je de aanval in of verdedig je jezelf tegen de legers van de tegenstander. De actie die hoort bij de kaart die je inzet, zie je voor je ogen gebeuren. De persoon die de vesting van de ander weet te vernietigen is winnaar. Dan is het weer terug naar de andere kant van de tafel om je voor te bereiden op het volgende gevecht.

  Het idee voor VR strategy game Skyworld ontstond volgens Trevor Blom, lead tech bij Vertigo Games, gelijktijdig met het idee voor Arizona Sunshine, maar ze kozen ervoor om de zombie shooter als eerste uit te brengen. Blom hierover: “We zijn bij Vertigo allemaal strategie fans, maar Zombies zijn populairder en Arizona Sunshine is een game die iedereen begrijpt, dus dat was voor een nieuw platform een logischere keuze.”

  Kleine vertraging

  Terwijl Vertigo samen met Jaywalkers Interactive aan Arizona Sunshine lag Skyworld niet stil. Blom: “Vertigo maakt de technische kant van de game en Wolfdog Interactive doet de art. Zij hebben de afgelopen twee jaar, naast andere projecten, doorgewerkt aan Skyworld.” Vertigo is nu zes maanden bezig met de game. Het project heeft wat vertraging opgelopen vanwege de PSVR-port van Arizona Sunshine. Blom: “Met die port zijn we met het hele team vier maanden mee bezig geweest en daar hadden we niet op gerekend.”

  De wereld is er klaar voor

  Nu VR een tijdje beschikbaar is voor consumenten zijn ze volgens Blom klaar voor een VR strategy game: “Mensen willen nu minder simpele games.”

  De release van Skyworld staat gepland voor het najaar. De game komt uit voor Oculus Rift, HTC Vive en Windows Mixed Reality. De multiplayer mode is cross-platform.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img