More

  Uit Nu! • ‘On a Roll’ de rollerblade-droom die werkelijkheid werd

  Belgische 3d artist Jelle Van den Audenaeren begon in 1997 met rollerbladen en droomt al sinds die tijd van een rollerblade-game waar je alle trucs die je kan bedenken kan uitproberen, zonder bang te hoeven zijn om onderuit te gaan.

  In 2015 wist hij met een Kickstarter ruim $60.000 op te halen om zijn droom te verwezenlijken. Daarbovenop kreeg hij van het Vlaams Audiovisueel Fonds nog eens €100.000. De game zou in september 2016 klaar zijn. Dat haalde hij niet, maar een klein jaar later is On a Roll uit op Steam Early Access. Hij maakte de game samen met Lieven van den Audenaeren, die het programmeren voor zijn rekening nam.

  Bouw je eigen skatepark

  In On a Roll kan je allerlei stunts uithalen, zonder je zorgen te hoeven maken over blauwe plekken en gebroken botten. Als personage kan je kiezen uit zes bekende mannelijke en twee bekende vrouwelijk skaters. Van elk van hen is een 3D scan gemaakt en ze hebben meegewerkt aan mocap sessies. Met de skatepark editor bouw je het parcours van je dromen, waarin al je kapriolen worden vastgelegd. Van alle footage maak je met de Replay Editor video clips die je met je vrienden kan delen.

  Eerst PC, later console

  On a Roll is voor €19,99 te downloaden op Steam. Als je er snel bij bent dan krijg je 25 procent korting. De game komt in Q1 van het volgend jaar ook op PlayStation 4 en Xbox One uit.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img