More

  Uit de oude doos • Fairytale Fights van Playlogic

  Rick van Beem werkt tegenwoordig voor Kakao Games, maar in een grijs verleden was hij PR Manager bij het Nederlandse Playlogic. Deze uitgever bracht games van anderen uit, maar had in Breda onder de naam Playlogic Game Factory ook een eigen studio, waar onder andere hack and slash action-adventure Fairytale Fights werd gemaakt.

  Bij het opruimen van zijn harde schijf vond Van Beem een oude gameplay video die gebruikt is Fairytale Fights intern en bij derden te pitchen. Ondanks de positieve ontvangst bij de aankondiging heeft de game het niet goed gedaan, en kwam de Metacritic-score niet hoger dan 53.

  Wizard of Funk

  Een andere Playlogic in-house titel was The Wizard of Funk voor de PlayStation EyeToy. Deze game is nooit gereleased, maar trok wel de aandacht van Sony, en dat resulteerde in een work for hire contract met de platformhouder. Een volledige lijst van alle games die Playlogic heeft uitgegeven is te vinden in dit Control-artikel uit 2010.

  Talent

  Playlogic Game Factory werd na een faillissement in 2010 gesloten. De teloorgang was niet te wijten aan gebrek aan talent in Breda, want oud-werknemers zijn nu te vinden bij Guerrilla Games, Vertigo, Bungie, CoolGames, Ubisoft, Nixxes, Arkane Studios, ForceField VR, Klei Entertainment, Moon Studios en Blizzard. Er zijn ook nieuwe bedrijven opgericht door ex-Playlogic developers, bijvoorbeeld Abstraction Games en Jaywalkers Interactive.

  Doorstart

  De uitgeverstak maakte een doorstart en brachten Adam’s Venture Chronicles en Toki Tori uit voor PSN, maar na een tweede faillissement in 2014 sloot Playlogic definitief de deuren.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img