More

  Vlambeer organiseert een eigen indie booth

  Rami Ismail, mede-oprichter van Vlambeer, was betrokken bij het tot stand komen van de Indie Megabooth. Hoewel hij niet meer actief meewerkt, is hij trots op de groei die de stand heeft doorgemaakt. Toch vindt Vlambeer het tijd voor een eigen indie booth. Onder de naam The Playground debuteert dit nieuwe initiatief op PAX West.

  Tussen wal en schip

  Met The Playground willen ze de leegte opvullen die er valt tussen te groot zijn voor een Indie Megabooth, en te klein zijn om op eigen kracht een stand te organiseren. In een blogpost zegt Ismail dat met de opkomst van indie publishers en grote gecombineerde stands, mid-size developers in een ongemakkelijke positie komen. Ze willen geen waardevolle plek op een Indie Megabooth inpikken, omdat een kleine developer daar veel meer aan heeft, maar ze zijn niet groot genoeg om het op te kunnen nemen tegen indie publishers.

  Opvallen is moeilijk

  Over zijn eigen ervaring zegt Ismail: “We merkten dat het voor Vlambeer steeds moeilijker werd om op te vallen op grote evenementen. Begrijp me niet verkeerd, zolang we het ons kunnen veroorloven zullen we altijd een stand hebben waar we onze fans en supporters kunnen ontmoeten – zij weten ons altijd de vinden in het doolhof van gangen. Maar de realiteit is dat we onder andere kunnen investeren in shows als PAX, omdat het nieuwe mensen bekend maakt met ons werk – en de effectiviteit van evenementen als PAX is snel gedaald voor mid-size developers die het op moeten nemen tegen gecombineerde stands en grote publisher die meer geld hebben, en een spectaculairder en breder aanbod.”

  Om die reden heeft Vlambeer geen eigen stand op PAX, maar organiseren ze samen met Finji, Dan Adelman en Indiebox ‘The Playground’. De stand op PAX is een pilot en ze hebben nog geen idee waar het toe zal leiden, maar Ismail hoopt dat The Playground zal groeien en in de toekomst op meer evenementen te vinden is.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img