More

  Nederlanders en Belgen op Devcom, Respawn en Gamescom

  Volgende week stroomt Keulen vol met professionals en gamers. De stad is dan het toneel voor Gamescom, Devcom en Respawn. Op alle voornoemde evenementen zijn diverse Nederlandse en Vlaamse bedrijven vertegenwoordigd. Hieronder een overzicht.

  Holland paviljoen

  Er was dit jaar helaas geen financiële ondersteuning vanuit het Stimuleringsfonds, dus voortzetting van het Holland Paviljoen in de oude stijl was niet mogelijk. Pim Bouman van Gamious en Erik Schreuder van Iceberg Interactive hebben het project opgepakt en er komt alsnog een Holland Paviljoen in hal 4.1, het zakendeel van Gamescom.

  De stand heeft geen centrale balie en geen Indigo games, maar wel een borrel op 23 augustus vanaf 16.00 uur. Deelnemers zijn FGL, Game Drive, Gamedia, Gamious, Iceberg Interactive, iQu, Little Chicken, Local Heroes, Paladin Studios, Senzie, Vertigo Games en DGA.


  Artist impression Holland Paviljoen nieuwe stijl

  Belgisch paviljoen

  Eveneens in hal 4.1 staat het Belgische paviljoen. Deelnemers daarvan zijn: Apocalypse Hunters, Black Land Studio, Cloudalize, Crazy Monkey Studios, Cybernetic Walrus, Fishing Cactus, Frostyfroggs, Glowfish Interactive, Happy Vulcano, Haute Ecole Albert Jacquard, Mode4, Not A Company, Ojoo, Pajama Llama Games, Team Panoptes en Triangle Factory. Ook daar hebben ze een borrel, en wel op 22 augustus vanaf 17.00 uur. Hiervoor moet je je wel even aanmelden.


  Artist impression van de Belgische stand

  Indie Arena Booth en andere stands

  Op de Indie Arena Booth in hal 10.1 (het consumentdeel) staan de volgende zeven Nederlandse en Vlaamse developers: eXiin, 2Awesome Studios, Turtleneck Studios, Fishing Cactus, Plukit, Paladin Studios en Guillaume Bouckaert.

  Verder zijn er verspreid over de verschillende hallen nog andere Nederlandse en Belgische bedrijven aanwezig, waaronder Ronimo Games, Soedesco, Capstone en Utomik. Voor een volledig overzicht van alle aanwezige bedrijven kan je in de online Gamescom exhibitor search zoeken op ‘The Netherlands’ of ‘Belgium’.


  Indie Arena Booth

  Devcom en Respawn

  Zo’n drie weken geleden zetten we al de Nederlandse en Vlaamse sprekers op Devcom op een rijtje. Inmiddels zijn er weer wat nieuwe namen bijgekomen, niet alleen van Nederlanders en Vlamingen, maar ook van in Nederland woonachtige buitenlanders. Tijd voor een nieuw rijtje (in alfabetische volgorde): Matthijs Dierckx (Ludomotion), Joey Fladderak (Sticky Studios), Kay Gruenwoldt (GameRefinery), Kwebbelkop (YouTuber), Jeroen Janssen (Happy Vulcano), Sjoerd de Jong (Epic Games), Vlad Micu (VG Visionary), Niels Monshouwer (WeirdBeard), Geert Nellen (Digital Dreams), Menno van Pelt-Deen (Lapp/Swim Games/DGG), Aïda de Ridder (Wispfire) en Martine Spaans (FGL/Tamalaki Publishing).

  Op de Respawn Indie Game Expo geen Belgen, maar wel Nederlandse Developers: Rusty Lake met Rusty Lake Paradise, Napalmtree Studios met Tied Together en Knuist en Perzik met Wuppo.

  Dutch Courage

  Mensen die op de 19e al in Keulen zijn kunnen Nederlandse games spelen en zichzelf moed indrinken op Dutch Courage. De speelbare games zijn Rusty Lake Paradise, Gryphon Rider, Unexplored, Chasing Pumpkins, Cublast HD, Boltstorm en Tied Together. Als je er vroeg bent krijg je voor iedere game die je speelt een gratis drankje.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img