More

  VR professionals werken samen met studenten aan Project Myron

  The Virtual Dutch Men maakt VR-experiences voor zakelijke doeleinden. Toen ze vorig jaar bij The Void in Salt Lake City langsgingen waren ze onder de indruk van de full body VR ervaring. Ze namen contact op met Xsens, Manus, XMG en Saxion om samen onder de naam Project Myron een full body VR arena te bouwen.

  Studenten samen met professionals

  Een team van Saxion studenten Creative Media and Game Technologies is onder toezicht van The Virtual Dutch Men aan de slag gegaan met mocap pakken van Xsens, de speciale handschoenen van Manus VR en XMG PC rugzakken. Het doel was om binnen vijf maanden een door The Virtual Dutch Men ontwikkeld prototype uit te werken tot een VR multiplayer arena shooter.

  Project Myron is nog steeds een onderzoeksproject en geen game die af is. De studenten willen de technologie verder doorontwikkelen, niet alleen voor toepassingen binnen entertainment, ze kijken ook naar de mogelijkheden voor trainingsdoeleinden.

  De naam Project Myron is gekozen als eerbetoon aan computerkunstenaar Myron W. Krueger, die behoort tot de eerste generatie VR/AR onderzoekers.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img