More

  Uit Nu! DreamPunks brengt ‘The Automatician’ én ‘Einar’ uit

  Het in Breda gevestigde DreamPunks bestaat uit slechts vier mensen. Toch brachten ze onlangs maar liefst twee games uit: een puzzelgame en een AAA-achtige hack and slash game.

  Machines bouwen

  The Automatician is een 3D puzzelgame die zich afspeelt in de Victoriaanse tijd. De speler verkent op het gemak een groot landhuis, lost puzzels op en bouwt steeds complexere Rube Goldberg machines. DreamPunks toonde deze game vorig jaar op de Tobii stand op GDC. De eyetracking heeft het echter niet gehaald in de uiteindelijke versie van de game. “Helaas hebben we Tobii-support uiteindelijk opzij moeten zetten omdat het niet genoeg toevoegde op de manier waarop we het wilde implementeren,” aldus DreamPunks mede-oprichter Reinout Ruland.

  AAA-voorproefje

  Einar is de tweede game die DreamPunks uitbracht. Het is een third-person hack and slash game gebaseerd op Noorse mythologie. Hoofdpersoon Einar moet alle inwoners van een Noors vissersdorpje, die besmet zijn met een mysterieus goedje, om zeep helpen. Ruland over dit project: “Waar The Automatician een released game op Steam moest worden, was Einar een poging om een AAA-achtige game te creëren met een team studenten, met als doel om die aan het einde van het jaar als gratis beta te releasen.” De beta is inmiddels uitgebracht en op basis van de feedback van spelers zijn er aanpassingen gemaakt, maar daar blijft het bij volgens Ruland: “Er zijn geen plannen om de game verder te ontwikkelen.”

  Hoe een klein team groot kan zijn

  Het team van DreamPunks bestaat uit slechts vier personen, maar er zijn veel meer mensen die aan de games werken. Ruland: “The Automatician en Einar zijn beide als studentenprojecten ontwikkeld tijdens de IGAD NHTV opleiding. Verschillende studenten hebben als onderdeel van hun opleiding meegewerkt aan de games. Over de hele developmentperiode verdeeld zijn dat voor Einar ongeveer 40 studenten, bij The Automatician waren het er bijna 50. Geen van deze studenten is in dienst bij DreamPunks. Het is voor iedereen in feite work for hire, waarbij de betaling uit royalties van de games komt.

  Einar is gratis te downloaden op Steam. The Automatician is verkrijgbaar voor €7.99.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img