More

  Loop een wild beest tegen het lijf met Safari Central

  Little Chicken maakte voor een Zaanse grootgrutter al een app waarmee je dinosauriërs in je huiskamer kon laten lopen. De opgedane kennis gebruiken ze nu om wilde dieren naar het westen te halen.

  Onder de naam Internet of Elephants hebben Little Chicken, game designer Ellis Bartholomeus, Newzoo en een grote groep anderen – waaronder ook organisaties voor natuurbehoud – de handen ineengeslagen. Met augmented reality game Safari Central willen ze mensen op een speelse manier in contact brengen met wilde dieren, en zo bewuster maken van het feit dat we zuinig moeten zijn op de natuur.

  Een zebra voor de deur

  In Safari Central wordt data van wilde dieren in Afrika gekoppeld aan een AR-zoekgame die je in je eigen omgeving kan spelen. Natuurorganisaties volgen de gangen van verschillende wilde dieren en delen die data met Internet of Elephants, die het vervolgens vertalen naar de plattegrond van jouw stad. Spelers moeten de beesten zien te spotten. Voor deze ontmoetingen maakt de game gebruik van AR, oftewel er kans ineens een olifant bij jou in de straat lopen. Hoe vaker spelers een dier tegenkomen, hoe inniger de band wordt en hoe meer ze over dit dier te weten komen.

  Pokémon Go

  Safari Central is een soort Pokémon Go, maar dan voor wilde dieren. Internet of Elephants is niet ingehaakt op het succes hiervan, zegt Bartholomeus: “Ja het is wel een beetje het idee van Pokémon Go, maar we hadden het al bedacht voor deze game uitkwam. Het blijkt wel een mooie drempelverlager te zijn voor mensen buiten de gama-industrie om Safari Central te begrijpen.”

  IAPs voor het goede doel

  Het de bedoeling dat spelers de game gratis kunnen spelen en dat in-app purchases geld opleveren dat deels wordt ingezet voor natuurbehoud en deels voor onderhoud en uitbreiding van de game. De eerste prototypes zijn gemaakt met financiële steun van investeerders. Om de game verder te ontwikkelen is de Internet of Elephants een Kickstarter-campagne begonnen.

  De release van de game staat gepland voor juli 2018, maar er is nu al een demo van de game beschikbaar voor iOS en Android.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img