More

  Dev blog • Joost van Dongen over het schrijven van eenduidige code voor Awesomenauts

  Joost van Dongen is co-founder en lead-programmer bij Ronimo Games. Van Dongen houdt van gestructureerd werken. Helemaal waar het op programmeren aankomt, omdat je dan te maken hebt met complexe systemen. Voor het aanbrengen van structuur schreef van Dongen twee documenten waar iedere programmeur en stagiaire binnen Ronimo Games zich moet houden.

  Workflow

  Awesomenauts kent meer dan tweeduizend klassen en meer dan 400.000 regels code. Om te voorkomen dat zo’n grote codebase een rotzooitje wordt moet je gestructureerd werken. Hiervoor schreef  Van Dongen een Methodology-document waarin de workflow wordt uitgelegd. In een blogpost legt hij uit wat de Ronimo methode is en hoe deze is ontstaan.

  Style guide

  Naast de grote hoeveelheid code is ook het aantal verschillende mensen dat aan de game werkt een uitdaging. De afgelopen jaren hebben er, inclusief stagiaires, achttien programmeurs aan Awesomenauts gewerkt. Een strenge style guide zorgt er voor dat alle code hetzelfde leest. Meer hierover lees je in deze blogpost van Van Dongen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img