More

  Dutch Game Awards dit jaar onderdeel van Firstlook

  Dit jaar worden de Dutch Game Awards voor de tiende keer uitgereikt. Een decennium geleden begonnen de Dutch Game Awards als onderdeel van Game in the City. Toen dat ophield te bestaan sloot het evenement aan bij Control Conference. Vorig jaar maakte het diner deel uit van het Nederlands Filmfestival. Dit jaar verhuizen de awards naar 6 oktober als onderdeel van Firstlook.

  Categoriëen

  De categorieën waarvoor in 2017 games ingediend kunnen worden zijn: Best Core Entertainment Game, Best Casual Entertainment Game, Best Serious Game, Best VR Game (nieuw), Best Cross-media Game (nieuw), Best Art Direction, Best Game Design, Best Technical Achievement, Best Music & Audio, Best Co-production, Best Economic Achievement. Studenten kunnen hun game aanmelden voor de Best Student Game award die drie subcategorieën kent: Best Game Design, Best Art Direction, Best Technical Achievement.

  De winnaars binnen voornoemde categorieën worden gekozen door een vakjury. De eerste juryleden die zijn aangekondigd zijn: Jurjen Katsman (CEO van Nixxes), Oliver Kern (CCO van Lock Wood Publishing) en Gameking Steven Saunders. Naast de vakprijzen is er een publieksprijs in de vorm van de Gamekings Award, waarvan de winnaar wordt gekozen door de redactie en het publiek van Gamekings.

  Lifetime Achievement Award

  Dit jaar wordt er voor het eerst een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de persoon die of het bedrijf dat de afgelopen tien jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse game-industrie. De winnaar van deze award wordt gekozen door deDutch Game Awards Patrons.

  Het is nu mogelijk om je game aan te melden voor de Dutch Game Awards.

  Foto boven het artikel is van Tamara Robeer.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img