More

  E3 2017 • Microsoft houdt rekening met het grote aantal vrouwelijke Xbox One bezitters

  In de video voor de onthulling van de Xbox One is een gamer te zien, een vrouwelijke gamer. Wellicht niet heel erg voor de hand liggend in een markt die volgens velen nog gedomineerd wordt door mannen.

  Maar die veronderstelling berust meer op aanname dan op feiten. Vorige maand deelde Microsoft informatie over Xbox One bezitters in de Verenigde Staten. Maar liefst 42 procent van de eigenaren is vrouw. Dat Microsoft de vrouwelijke gamers in de kijker heeft bleek tijdens de E3 persconferentie.

  BrawlinBecca en HailShotHanna

  In de Forza 7 trailer was er een hoofdrol voor een vrouw en de on-stage demo werd ook gespeeld door twee vrouwelijk pro-racers. Maar daar bleef het niet bij. In de Sea of Thieves gameplay walkthrough zagen we onder andere BrawlinBecca en HailShotHanna.

  En ook in de gameplay reveal video van Anthem een vrouwelijke hoofdpersoon en vrouwelijke medespelers, hoewel dat misschien meer een keuze was van Bioware of EA dan van Microsoft. Verder zagen we vrouwelijke karakters in onder andere de State of Decay 2 trailer, de trailer van Crackdown 3, Chloe in Life is Strange Before the Storm (Square Enix) en de Black Desert Online (Pearl Abyss) Xbox One trailer.

  Het is prettig om te zien dat Microsoft in hun perspresentatie het grote aantal vrouwelijk spelers op hun console in het achterhoofd houdt en kijkt naar meer vrouwelijk characters in de trailers, in de games en op het podium.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img