More

  Uit Nu! • Steam Direct vanaf vandaag live

  Vanaf vandaag is Steam Direct een feit. Developers die hun game op het platform van Valve uit willen brengen hoeven niet meer door een Greenlight procedure. Daarvoor in de plaats betalen ze nu een recoupable Steam Direct fee van $100.

  Developers die nieuw zijn op het platform moeten na het betalen van de fee dertig dagen wachten voor ze hun eerste game uit kunnen brengen. Gedurende die periode doet Steam een background check.

  Einde van Greenlight

  Hiermee is er na bijna vijf jaar een einde gekomen aan Greenlight. Voordat de procedure bestond bepaalde Steam zelf welke titels wel of niet tot het platform werden toegelaten. Ze realiseerden zich echter dat de vraag naar games breder was dan zij zelf konden bepalen. Om die reden droegen ze de rol van poortwachter over aan de spelers.

  Een team van Valve zal door de lijst met meer dan 3.400 games gaan die nu nog in Greenlight zitten, en bepalen welke games het alsnog halen. Kom je er niet doorheen, dan kan je een refund krijgen voor je submission fee. Het is ook mogelijk om de game dan via Steam Direct alsnog te releasen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img