More

  Uit Nu! • Freezm van Gamularity: Nieuwe draai aan oude mechanic

  Freezm van Gamularity bewijst dat er innovatie mogelijk is in een overbevolkt genre als match games.

  Match games zijn mateloos populair op mobiele apparaten, denk aan het almachtige Candy Crush en al die eindeloze klonen. Dus heeft het dan wel zin voor een jonge Nederlandse indie gamestudio om zich daar tussen te mengen? Gamularity uit Deventer denkt van wel en heeft met het gisteren gelanceerde Freezm een grote troef, namelijk innovatie van het genre.

  Anders dan al die andere match games, switch je in Freezm niet slechts naast elkaar gelegen voorwerpen (in dit geval ijsjes), maar selecteer je een deel van het bord en draai je die. Zo maak je rijtjes en verzamel je ijsjes en daarmee punten.

  De game is ook real time tegen elkaar te spelen, waarbij spelers elkaar kunnen dwarsbomen met speciale boosters. Freezm lanceert met 125 single player levels en 8 multiplayer levels op Android en iOS. Een Facebook versie is in de maak.

  Freezm is gemaakt door de nieuwe studio Gamularity. In drie jaar tijd ontwikkelde vier mensen de game zonder financiering van buitenaf. De game is free to play met microtransacties.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img