More

  Uit Nu! • Time-management game-soap Heart’s Medicine – Hospital Heat

  Developer Blue Giraffe en publisher GameHouse komen met een nieuwe game in de Heart’s Medicineserie.  In time-management game Heart’s Medicine – Hospital Heat draait het wederom om stagiaire Allison Heart die in Little Creek Hospital allerlei spannende en emotionele avonturen beleeft.

  Hospital Heat komt uit op mobiel, het eigen platform van GameHouse en diverse andere websites, maar ook op Steam. Niet het meest voor de hand liggende platform voor casual games. Volgens Bart van den Berg, CEO van Blue Giraffe werkt een casual game op Steam prima: “Heart’s Medicine – Hospital Heat is een hele casual game die er grafisch heel lief uit, maar de onderwerpen die worden behandeld zijn behoorlijk heftig en het verhaal wordt ondersteund met cutscenes en dat doet het toch goed bij PC-publiek. Er zitten sowieso meer vrouwelijke spelers op Steam dan mensen denken. Vaak wordt bijvoorbeeld aangenomen dat strategy games grotendeels door mannen worden gespeeld, maar ongeveer de helft van de spelers is vrouw.”

  Meer dan 12.000 keer verkocht op Steam

  Dat een casual game succes op Steam kan hebben blijkt uit het feit dat Heart’s Medicine – Time to Heal – een eerdere game uit de serie – volgens Steamspy meer dan 12.000 stuks heeft verkocht. Een aantal dat volgens de Blue Giraffe CEO wel ongeveer klopt.

  Games uit de Heart’s Medicine serie doen het ook goed in op YouTube en in live-streams. Van den Berg: “Er zijn een een aantal Twitchers die de game spelen en tijdens het spelen ontstaat er in de chat een flinke discussie over het verhaal en de personages. Voor streamers is die interactie fijn, dus ze spelen de game graag.” Als voorbeeld noemt hij BrownMan die onlangs de game ruim vijf uur onafgebroken streamde op Twitch. Gisteren postte jacksepticeye een video die inmiddels bijna 850.000 keer bekeken is.

  Veel platforms en verschillende prijzen

  Heart’s Medicine – Hospital Heat is op Google Play en in de App Store gratis te downloaden, waarna je het eerste hoofdstuk gratis kan spelen. De rest van de game is via in-app purchases te koop. Ook op de Gamehouse website kan je een gratis demo spelen. Daarna kost de game €19,99, maar abonnementhouders spelen goedkoper. iWin en Big Fish kennen een soortgelijk model, maar dan met andere prijzen. Op Steam is er geen demo en tel je €12,99 neer voor Allison’s avonturen. Koop je de game daar vóór 30 mei, dan krijg je 25 procent korting.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img