More

  Snake trekt op Facebook bijna 10 miljoen spelers

  Er was een tijd dat je niet om Nokia heen kon als het ging om mobiele telefoons. Een van hun bekendste modellen is de Nokia 3310, met daarop standaard de game Snake II. Dit was een verbeterde versie van de eerste Snake die Nokia vanaf 1997 op hun telefoons zette.

  Fast forward naar 2017. Tijdens het Mobile World Congres in Barcelona kondigt HMD – een fabrikant van mobiele telefoons – aan er een reeks nieuwe Nokia telefoons aankomt en een nieuwe uitvoering van de 3310.

  Snake op Facebook

  Een dag later maakt hetzelfde HMD bekend dat het Amsterdamse CoolGames Snake heeft ontwikkeld voor Facebook Instant Games. Het principe van het game is hetzelfde gebleven: bestuur de slang, eet appels en insecten, zorg dat je niet botst. Nieuw zijn het vangen en uitbroeden van eieren, en de sociale elementen van Facebook Messenger waarmee spelers high scores delen en elkaar uitdagen.

  Bewuste retro-look

  Hoewel Snake er nog heel bekend uitziet is de game grafisch een stuk gelikter dan de oude Snake. CoolGames CEO Laurens Rutten hierover: “We hadden natuurlijk voor een heel nieuw design kunnen gaan, maar we hebben bewust voor een retro-look gekozen, maar dan wel met een nieuw jasje. Op oude schermen is pixel aan of pixel uit, maar met nieuwe schermen kan een stuk meer. De slang lijkt nu meer op een slang dan op een worm.” Hiermee doelt Rutten op het verschil van verhouding tussen kop en lichaam. Met het eerste idee voor de slang ging het echter niet helemaal goed. Het team van Nokia gaf voorzichtig te kennen dat het iets teveel aan een piemel deed denken. De slangenkop is in de uiteindelijke versie daarom een stuk kleiner dan in het eerste ontwerp.

  Tien miljoen unieke spelers

  De game doet het volgens Rutten goed op Facebook: “Sinds de lancering eind februari is Snake door bijna tien miljoen unieke spelers gespeeld. Dat maakt het de één na populairste Facebook game.”
  Zelf een potje proberen? Dat kan hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img