More

  DGG incubatieprogramma krijgt nieuwe invulling

  Negen jaar geleden begon DGG me een incubatieprogramma. In de tussentijd hebben een flink aantal jonge bedrijven, waaronder Abbey Games, Ronimo en Vlambeer, het programma gevolgd. Begin dit jaar begon Menno van Pelt-Deen als nieuwe incubation manager. Hij nam het programma flink onderhanden.

  In de oude opzet kwamen deelnemers maandelijks bij elkaar voor een sessie van drie uur met een vast programma. Van Pelt – Deen gaat voor een meer dynamische aanpak: “Deelnemers en experts komen iedere eerste woensdag van de maand samen tijdens de incubatiedag. Het programma wordt vastgesteld op basis van de behoefte van de deelnemers, waarbij de focus ligt op onderlinge kennisontwikkeling en het hands-on aan de slag gaan met issues. Het veelvoud aan platformen en doelgroepen vraagt om een flexibel incubatieprogramma dat aansluit bij een dynamische en diverse industrie.”

  Je kan op elk moment inspringen

  Ook de instroom is flexibel: “We werken met cycli van een half jaar waarin we een gemeenschappelijk doel formuleren waar we naartoe werken. We gaan met een kleine groep van start, maar het programma is zodanig opgesteld dat bedrijven op elk moment kunnen inspringen. Binnen drie jaar moet een bedrijf in staat zijn zelfstandig te opereren.”

  Skill trees

  Voor het meten van de voortgang gebruikt Van Pelt-Deen zijn achtergrond doctor in Games and Motivation: “De voortgang van deelnemers wordt bijgehouden in een zogenaamde skill tree. Net als in een RPG wordt in een oogopslag duidelijk welke ondernemersvaardigheden zijn verkend. Nadere analyse van de skill tree geeft inzicht in vaardigheden, handelingen en doelstellingen die deelnemers hebben laten liggen. Hier zal dan op worden gestuurd en waar nodig een externe expert worden aangetrokken.”

  Het DGG incubatieprogramma staat open voor bedrijven uit heel Nederland. Van Pelt-Deen: “Ook als je geen kantoor in DGG hebt ben je welkom, zolang je reistijd maar realistisch is.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img