More

  Manus VR maakt shift van B2C naar B2B

  In Eindhoven wordt al een jaar of drie gewerkt aan Manus VR. Op GDC 2016 mocht Control de handschoen zelf uitproberen. Op dat moment kon voor een SDK besteld worden voor €250. De levering van de dev kits stond gepland voor Q3 2016.

  Van B2C naar B2B

  De uitlevering van SDKs staat nu gepland voor juni van dit jaar. De prijs is flink omhoog gegaan en ligt nu op €1.000 of meer, afhankelijk van het pakket. Uit een BNN-documentaire over Manus VR, getiteld The Gamechangers, blijkt dat er 2.000 aanmeldingen waren voor een SDK, maar slechts enkele tientallen bedrijven, waaronder Tesla, BMW, NASA, Google en MIT ontvingen een dev kit.

  The Gamechangers documentaire suggereert dat bugs onder andere de oorzaak zijn dat Manus zowel de beloofde leveringsdatum in de tweede helft van 2016, als de lage prijs niet waar hebben kunnen maken. Mede-oprichter en hoofd business development, Bob Vlemmix, vertelt Control over de echte reden voor het uitstel en de prijsstijging: “De consumentenmarkt groeide niet zo snel als voorspeld, maar we kregen wel veel aanvragen voor een zakelijke versie van Manus VR. Daarom richten we ons nu voornamelijk op de B2B markt. De zakelijke klanten hebben andere eisen en daardoor zijn de kosten hoger geworden.”

  Door de verschuiving in focus is de consumentenversie van de handschoen op een laag pitje komen te staan, maar dat is volgens Vlemmix uitstel en geen afstel: “Er gaat zeker nog wel een consumentenversie komen.” Over een prijs kan hij nog niets zeggen.


  Beeld BNN

  The Gamechangers

  Op 22 maart zond BNN een documentaire uit over Manus VR. Filmmaker Peter van Huystee volgde Vlemmix en zijn team tussen maart 2015 en zomer 2016. Een van de meest opmerkelijke uitspraken van Vlemmix in de documentaire: Voor minder dan 100 miljoen doe ik het niet. Men mag zeggen dat het grootspraak is, maar je speelt met de grote jongens. Dus ik gedraag me ook gewoon als een grote jongen.” De hele documentaire is hier terug te kijken.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img