More

  Pine kickstarter bijna op de helft

  Op 9 maart ging de Kickstarter voor action adventure game Pine live en ruim een week later hebben ze al bijna de helft van de gevraagde €100.000 binnen. Op het moment van het schrijven van dit artikel staat de teller op €46.605. Een bedrag dat is gepledged door 1.671 backers.

  Als de Kickstarter succesvol is wordt het geld uitgegeven aan salaris voor de zes personen in het core team en een freelancer die een dag in de week aan de art werkt. Daarnaast gaat er een klein deel naar audio en naar zaken als kantoor, servers en andere overhead.

  Op zoek naar een publisher

  Het ton dekt volgens developer Twirlbound het grootste deel van de ontwikkelingskosten; in ieder geval genoeg om Pine op een dusdanig niveau te brengen om een partner te zoeken waarmee ze de game af kunnen maken. Twirlbound is momenteel in gesprek met een aantal geïnteresseerde publishers. Het team heeft er het volste vertrouwen in dat ze met een van hen uiteindelijk tot een deal komen.

  Hoe ze de game grotendeels realiseren voor een beperkt budget legt Twirlbound uit op Kickstarter: “We zijn een jong en relatief klein team en onze behoeften zijn bescheiden: we richten ons volledig op het maken van Pine zonder (grote) verliezen.” Dit doen ze door goedkoop en efficient te werken.

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img