More

  Incubator Indietopia is verhuisd

  In maart 2014 ging incubator Indietopia in Groningen van start. Een paar maanden later ging Control langs om zelf een kijkje te nemen. Drie jaar later wordt het pand aan de Grote Markt gesloopt en verhuist Indietopia naar een andere pand.

  De nieuwe locatie is het voormalige kantoor van het Dagblad van het Noorden. In tegenstelling tot het pand aan de Grote Markt is dit een permanente plek en dat bevalt Mendel Bouman, de drijvende kracht achter Indietopia, prima: “We hebben geen last meer van anti-kraakperikelen, het is hier lekker warm, we hebben goed internet, veel daglicht, je kan voor de deur parkeren en bent toch maar 5 minuten van het centrum van Groningen verwijderd.”

  Afvallers en nieuwe bedrijven

  Niet alle bedrijven zijn meeverhuisd. Bouman: “Er zijn bedrijven die de verhuizing te spannend vonden worden en die zijn afgehaakt. Maar er zijn nieuwe bedrijven bijgekomen bij die het oude pand niet zagen zitten. We hebben nu al meer aanvragen dan ruimte, daarom hebben we bij de eigenaar van het pand besproken dat we interesse hebben in meer vierkante meters.”

  Investeringsfonds

  Door de verhuizing komt er ook verandering in de van Indietopia activiteiten : “We hebben nu indies die zich meer focussen op business, en minder op games als een hobby. Ik denk dat dit een hele gezonde stap is voor de Indietopia broedplaats. Daarnaast starten we in de loop van dit jaar een acceleratieprogramma en een investeringsfonds voor game-developers die in het Noorden zitten of zich daar willen vestigen.”

  Wil je zelf een kijkje nemen in het nieuwe pand, dan kan dit vrijdag 17 maart tijdens de ‘Northern Game Industry Gathering‘.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img