More

  Nederlandse activiteiten op GDC

  Het is een flink eind van huis, maar toch reizen ieder jaar een groot aantal Nederlanders af naar San Francisco voor de GDC. In dit bericht wat Nederlandse activiteiten.

  Moed indrinken

  Gisterenavond stond er een flinke rij voor de deur van Brewcade, een bar annex game arcade. Reden: Dutch Courage. Dit was de tweede editie van de door Menno Deen georganiseerde pre-GDC mixer. Een event waar Nederlandse developers hun games aan aanwezigen van over de hele wereld kunnen laten zien.

  Sprekers

  Vandaag begint het congres. In de lange lijst van sprekers ook een groot aantal Nederlandse namen, onder andere van medewerkers van Guerrilla Games. Nu de launch van Horizon Zero Dawn voor de deur staat kijken zij terug op de ontwikkeling de game.

  Hollands ontbijt

  Morgenochtend host het Nederlands Consulaat wederom het Dutch Business Breakfast. Dit evenement werd jaren geleden opgezet door Peter Laanen die toen nog werkzaam was bij het consulaat. Vorig jaar werd er met financiële steun van het Stimuleringsfonds en onder leiding van Laanen een uitstapje gemaakt, en hostte een groot advocatenkantoor de Nederlanders voor het ontbijt.

  Het consulaat zag wat ze hadden laten schieten en haalden het event weer terug naar Kearny Street. Helaas is Laanen er dit jaar niet bij. De presentatie is nu in handen van Menno Deen.

  European Showcase

  Twee jaar geleden werd er met steun van het Stimuleringsfonds een eerste Nederlands showcase event georganiseerd op GDC. Ook vorig jaar ondersteunde het Fonds activiteiten in San Francisco, waaronder een Dutch Showcase event, waar developers in contact konden komen met pers, publishers en partners. Dit jaar was er slechts beperkt budget vanuit het Stimuleringsfonds voor activiteiten op GDC, maar toch komt er een showcase, een European Game Showcase. Een alfabetische lijst van games die daar te spelen zijn is hier te vinden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img