More

  Codeglue zoekt $75.000 voor snellere ontwikkeling van Antegods

  Het was in januari nog te vroeg om het als goed voornemen met ons te delen, maar ze waren er al volop mee bezig. Nu mag iedereen het weten: Codeglue start een crowdfunding campagne voor Antegods.

  Meer programmeurs

  Codeglue heeft het geld niet nodig om de game af te maken. CEO Peter de Jong zegt hierover: “De ontwikkeling gaat goed, maar niet snel genoeg. We willen er meer programmeurs op zetten, anders wordt het een ibb & obb verhaal en zijn we straks vier jaar bezig. Dat willen we voorkomen door het team met uit te breiden naar zes tot zeven personen. Lukt dat, dan kunnen we Antegods in 2018 releasen.”

  Waarom Fig

  Als we De Jong vragen waarom het Fig is geworden en geen Kickstarter zegt hij: “We hebben voor Fig gekozen omdat het specifiek op games gericht is en de ‘success rate’ behoorlijk hoog is. Tijdens het opzetten van de campagne gaf hun team ons allerlei feedback en het was erg prettig om gebruik te kunnen maken van hun ervaring. Daarnaast had Fig al investeerders gevonden met interesse in Antegods. Vooral dat nam de laatste twijfel weg bij ons.”

  Het feit dat die investeringen op een gegeven moment terugbetaald moeten worden vindt De Jong geen probleem: “Dat gaat via een ‘developer friendly’ regeling.”

  Krappe aanloop

  Na een uitgebreid vooronderzoek is Codeglue begin februari gestart met het opzetten van de campagne. De Jong: “Ik kan je zeggen dat een maand tijd voor het opzetten voor zo’n campagne aan de krappe kant is, maar het gaat allemaal lukken.” De Fig campagne gaat op 7 maart van start. Het streefbedrag is $75.000.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img