More

  Fumito Ueda komt naar Nordic Game Conference

  De Nordic Game Conference heeft de eerste sprekers aangekondigd voor hun congres half mei. Een van hen is Fumito Ueda, maker van ICO, Shadow of the Colossus en The Last Guardian. Hij zal een fireside chat” with doen met Massive Entertainment MD David Polfeldt.

  Onder de aangekondigde sprekers ook Thomas Grip, mede-oprichter en Creative Director van Frictional Games (Amnesia, SOMA) die uitlegt hoe je storytelling en gameplay beter samen kunt laten komen. Mikkel Svendsen van Playdead vertelt over het tot leven komen van een belangrijk karakter in INSIDEAleissia Laidacker was Lead AI voor diverse Assassins’ Creed games. Haar talk gaat hoe het ontwerpen van systematische gameplay een uitdaging is voor zowel programmeurs als game designers. Charlie Bewsher van Creative Assembly vertelt hoe ze met Halo Wars 2 een RTS wilden maken die toegankelijk is voor iedereen.

  Nederlandse sprekers

  Er zijn ook enkele Nederlanders in de line-up te vinden. Jurist Olivier Oosterbaan legt in zijn talk uit wat de nieuwe EU data regelgeving beteken voor game developers. Mehdi Benkirane van SAE Institute Amsterdam zal in zijn talk de game-industrie met de muziekindustrie vergelijken en ook kijken naar de rol van muziek in de game-industrie.


  Olivier Oosterbaan

  Discovery Day 

  Naast het congres is er ook weer de MeetToMatch business area, het galadiner met het Nordic feest en de Discovery Day (voorheen Indie Day). Op deze dag ligt de nadruk op innovatieve en kunstzinnige aspecten van game development. Ook wordt dan de winnaar bekend gemaakt van de Nordic Game Discovery Contest.

  Korting

  Control-lezers krijgen 20% korting op congreskaarten voor Nordic Game. Wanneer je je kaart voor 17 maart koopt kan je ook nog gebruik maken van de early bird korting van ruim €100. Om gebruik te maken van de korting moet je tijdens de registratie kiezen voor ‘Nordic Game Conference’, het vakje ‘Organisation Discount’ aanvinken. Dan kies je uit de lijst Control en voer je hNqGZj7U6y als discount code in.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img