More

  Unity vliegt door ban getroffen developers naar Unite Europe in Amsterdam

  In de afgelopen weken zijn er verschillende bedrijven opgestaan tegen het door Trump ingestelde inreisverbod. Vele developers spraken zich ook uit tegen de ban, zoals je kunt lezen in artikelen op Venturebeat en Polygon. Rami Ismail en Mahdi Bahrami deelden via respectievelijk The Guardian en Glixel hun visie. En een groot aantal tech- en game-bedrijven ondertekenden een zogenaamde amicus brief – een ongevraagd advies aan de rechtbank – over de kwestie.

  Vrije uitwisseling van ideeën

  Gisteren werd via Gamesindustry.biz bekend dat Unity CEO John Riccitiello een email heeft gestuurd aan het personeel waarin hij zijn zorgen uitspreekt over de gevolgen die de ban heeft. In zijn bericht schrijft Riccitiello onder andere: “Ik denk dat we allemaal inzien dat innovatie in de game-industrie en de wereld van AR/VR het best mogelijk is wanneer developers vrij ideeën uit kunnen wisselen en zich welkom en vrij voelen in hun interacties en reizen.” Dit komt door de ban volgens hem in het geding.

  Unity vliegt mensen naar Amsterdam

  Om vrije uitwisseling van ideeën te waarborgen voegt Riccitiello de daad bij het woord: Unity nodigt 50 developers uit, uit de zeven landen die onder de ban vallen en vliegt ze op hun kosten naar Amsterdam om Unite Europe bij te wonen. Daarnaast roept hij developers, platformhouders en anderen op om deze actie financieel te ondersteunen, zodat er nog meer developers uitgenodigd kunnen worden.

  Unite Europe vindt plaats in Amsterdam van 27 tot en met 29 juni. Verder informatie over de locatie zijn nog niet bekend.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img