More

  Vlambeer doneert, Ismail en Bahrami geven visie op moslimban

  Over een paar weken stappen developers van over de hele wereld in een vliegtuig naar San Francisco om deel te nemen aan de Game Developers Conference. Voor een aantal mensen is het nog onzeker of ze er bij kunnen zijn. Dit vanwege de Executive Order die president Trump tekende, waarmee hij mensen uit Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië and Jemen (tijdelijk) de toegang tot de VS heeft ontzegd.

  Vlambeer doneert

  Om mensen die worden geweigerd te ondersteunen doneerde Vlambeer eerder deze week 24 uur aan inkomsten aan de American Civil Liberties Union (ACLU). De donatie bedroeg $13.577,86. In een stuk dat Rami Ismail, mede-oprichter van Vlambeer, schreef voor The Guardian legt hij onder andere uit waarom het moeten missen van GDC voor sommige mensen een groter probleem dan we ons realiseren.

  Mahdi Bahrami

  Oud NHTV-student Mahdi Bahrami is Iraniër. In maart 2016 jaar stond Bahrami tijdens de GDC Experimental Gameplay Workshop op het podium en vertelde hij over zijn game Tandis.

  https://youtu.be/dxTOY1-jYro

  Het reizen naar de Verenigde Staten is voor Bahrami nooit vanzelfsprekend geweest. Toen hij in 2013 met Farsh genomineerd was voor een IGF-award kon hij er niet bij zijn, omdat zijn visumaanvraag werd afgewezen. In een interview met Glixel deelt Bahrami zijn teleurstelling over de ban. Hij vertelt eveneens over de moeilijkheden die hij als Iraanse game developer al langer ervaart.

  Reactie GDC

  GDC heeft eerder deze week in een reactie op Twitter aangegeven het inreisverbod voor moslims vreselijk te vinden. Mensen die reeds een GDC pas hebben gekocht en die het land niet in kunnen krijgen hun geld terug.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img