More

  Self Made Miracle stopt ermee

  Rick van Ginkel en Ruben van Rooij hebben bekend gemaakt dat ze met ingang van 1 maart stoppen met Self Made Miracle. Dit na, naar eigen zeggen, het meest winstgevende jaar sinds de oprichting van de studio.

  Met een lach op het gezicht naar je werk

  Het gebrek aan financiën ligt dan ook niet ten grondslag aan het besluit om de deuren te sluiten. Na de lancering van Penarium verliet Teun Westenenk het team en legde Self Made Miracle zich met name toe op work for hire projecten. Dat is echter niet waarom ze ooit een eigen studio zijn begonnen.

  In de verklaring op de website van de developer leggen Van Ginkel en Van Rooij uit: “Zes jaar geleden begonnen we dit avontuur om een droom na te jagen, ons eigen IP te ontwikkelen, commercieel levensvatbare entertainment games te maken, en met een lach op het gezicht naar ons werk te gaan. Dat werkt al een tijdje niet meer zo goed. Daarom besloten we dat het tijd was voor verandering.”

  Wat ze in de toekomst gaan doen weten de heren nog niet. Ze zijn de game-industrie nog lang niet zat, dus de kans is groot dat ze elders weer opduiken.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img