More

  GGJ 2017 levert 152 Nederlandse games op

  De Global Game Jam 2017 is ten einde en terwijl de organisatoren en jammers aan het bijkomen zijn, blikt Control terug op het evenement.

  Wereldwijd waren er 702 locaties. Veel jams vonden plaats in veilige landen, maar er werden ook games gemaakt in gebieden waar het minder veilig is, zoals Zuid-Sudan. Hawaii begon de GGJ met Obama als president, maar toen de rest van Amerika een aan de slag ging had Trump het stokje overgenomen. Volgens de GGJ-website waren er in Nederland dit jaar maar liefst 13 GGJ-locaties, met 771 geregistreerde jammers.

  Waves

  Het thema dit jaar was ‘waves’. Uit de GGJ keynote video blijkt dat dit thema breed genomen kon worden. Van golven, tot zwaaien tot een wave in een stadion. Alex Camilleri, developer, voormalig NHTV-student, en lid van het committee dat over het thema gaat vertelt over de keuze: “We wilden een thema dat over de hele wereld begrepen werd en dat op zeer verschillende geïnterpreteerd kan worden.” Voor de meer ervaren jammers waren er naast het thema ook diversifiers.

  In totaal zijn er 7176 games op de GGJ website te vinden, waarvan er 152 in Nederland zijn gemaakt. Op 23 februari wordt er bij Microsoft een Demo Night georganiseerd waar een deel van de Nederlandse games te spelen is.

  Beeld bovenaan de pagina (via GGJNL): Warpzone locatie in een voormalige schuilkelder in Amsterdam.

  UPDATE: Het lijkt erop dat er nog steeds game worden toegevoegd, want zowel het totale aantal games als het aantal Nederlandse games stijgt nog.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img