More

  Internetfonds ook geschikt voor applied games

  SIDN fonds is een onafhankelijk fonds dat in 2014 op initiatief van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is opgericht. Vandaag maakten zij de meest recente projecten bekend die financiële ondersteuning krijgen. Hieronder ook een aantal games of projecten die een raakvlak hebben met games. In de lijst een serious game die jeugddelinquenten het rechte pad op moet helpen, een project waarbij gamification wordt ingezet voor betere onderzoeksjournalistiek, en Bomberbot 2.0, een engine waarmee kinderen zelf games kunnen maken.

  Betekent dit nu dat games een kans maken als ze een aanvraag doen bij het SIDN fonds? Ja en nee, bleek uit het telefoongesprek dat Control had met SIDNs communicatieadviseur Anouk Janssen. SIDN fonds is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat zij zich focussen op projecten die de wereld, en het internet, beter maken. Ze hebben hierin drie speerpunten. Versterking, waarbij het voornamelijk gaat om techniek en veilig internet gebruik. Empowerment, waarmee ze zich richten op een vaardiger en bewuster gebruik van het internet. En Tech for Good, waarbij internet ingezet wordt om de wereld beter te maken.

  Binnen de regeling liggen er mogelijkheden voor applied games. Janssen merkte hierbij wel op dat het voornaamste doel van het project ideëel moet zijn, en niet commercieel. Heb je enkel nog maar een idee dat je wilt uitwerken tot een prototype, dan kan je tot €10.000 aanvragen. Voor een project waarvoor al een prototype is dat je wilt doorontwikkelen kan je maximaal €75.000 aanvragen. Ieder jaar zijn er twee rondes, een in het voorjaar en een in het najaar. De deadline voor de eerste ronde van 2017 is 7 maart.

  Beeld bovenaan de pagina is van de serious game voor jeugddelinquenten.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img