More

  Uit Nu! Grumpy Cat game goed voor een kleine 3 miljoen downloads

  Eigenlijk is het niet echt meer een Uit Nu!, want Grumpy Cat’s Worst Game Ever van Lucky Kat kwam al vlak voor de kerst uit. De game die bestaat uit een reeks WarioWare-achtige mini-games waarin je bijvoorbeeld vogels of stippen vangt, Grumpy Cat in een doos moet vangen, of stekels van een cactus uit zijn vacht moet halen. Simpele taken die je steeds sneller moet volbrengen.

  iOS feature en virality

  Op 2 januari maakte developer Lucky Kat bekend dat de game op iOS meer dan 1 miljoen keer was gedownload. Op dat moment bleef Google Play met nog geen 500.000 downloads enigszins achter. Dat verschil zat ‘m in de featuring die de game wel had in de Apple App Store, maar niet op Google Play.

  Herdjie Zhou, CEO van Lucky Kat, over het succes: “De kerst was zeer competitief. Het Grumpy Cat merk heeft geholpen om op te vallen tussen al het geweld in de app store van onder andere Nintendo. De reden waarom we op iOS sneller een miljoen spelers haalden is vanwege de iMessage stickers die we volledig geïntegreerd hebben in de game. Dit zorgt voor veel virality.”

  Inhaalslag op Android

  Inmiddels heeft de game ook een feature op Google Play gehad en dat ziet Lucky Kat terug in de downloads. Ook daar tikt de teller nu de miljoen aan. Zhou: “Dit is de eerste keer dat we een exponentiële toename hebben gezien in downloads op Android, en dat ligt vooral aan het aantal memes dat gedeeld wordt in de game. De game is zoals gezegd gebouwd op virality.” Het aantal downloads op iOS neemt nog steeds toe en is inmiddels de 2 miljoen gepasseerd.

  Grumpy Cat’s Worst Game Ever is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img