More

  Column • Bomberman is terug!

  Ik ben er niet speciaal voor opgebleven, maar vanochtend was ik toch wel benieuwd wat Nintendo allemaal te melden had over de Switch en pakte ik gelijk na ontwaken het internet er even bij. Daar leerde ik dat de console op 3 maart uitkomt en $299,99 kost. Dat de hondenoren (Joy-cons) niet alleen in grijs, maar ook in kleur verkrijgbaar zijn. Dat de Switch regiovrij is en de batterij 2,5 tot 6 uur meegaat. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een van de release titels en later dit jaar krijgen we ook nog Super Mario Odyssey en Splatoon 2. Skyrim is bevestigd, EA doet mee met FIFA, Ubisoft gooit Just Dance en Rayman in de strijd. Niet slecht allemaal, niet slecht.

  Bomberman!

  De leukste verrassing kwam echter pas toen ik mijn mail de volgende headline voorbij zag komen: Bomberman is back! Legendary multiplayer series returns for Nintendo Switch. Wacht, wat!? Komt Bomberman terug!? En ja hoor Super Bomberman R is vanaf de eerste dag beschikbaar voor de nieuwe Nintendo console en daar word ik stiekem het meest blij van.

  Reden van mijn blijdschap is puur sentimenteel. Sommige momenten in je leven blijven je bij. De aanschaf van mijn Nintendo DS is daar een van. Gekocht op Schiphol, op weg naar een vakantie in Amerika, met voor na de vakantie een nieuwe baan op zak. Eentje waarvoor ik iedere dag met de trein moest reizen en dan moet je wat om handen hebben nietwaar. De game die ik tegelijk met mijn DS kocht was Bomberman Land, dat ik tijdens die vakantie en daarna binnenstebuiten heb gespeeld. Vele forenzen-uren heb ik mij vermaakt met het bombarderen van mijn collega’s.

  Niet in de trein

  Dat waren de dagen dat de Nintendo DS nog iedere dag in mijn tas zat. Toen de iPhone nog gebruikt werd om te bellen en niemand nog van app stores had gehoord. Verleden tijden, waar ik met een blij gevoel aan terugdenk. Vandaar ook dat mijn hart een sprongetje maakte toen ik het Konami persbericht las. Betekent dit nu dat ik straks met de Switch in mijn tas in de trein zit? Welnee joh! Maar een potje Bombermannen op de bank zie ik nog wel gebeuren.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img