More

  Meld je nu aan voor European Showcase op GDC

  Twee jaar geleden werd er met steun van het Stimuleringsfonds een eerste Nederlands showcase event georganiseerd op GDC. Ook vorig jaar ondersteunde het Fonds activiteiten in San Francisco, waaronder een Dutch Showcase event, waar developers in contact konden komen met pers, publishers en partners.

  Samenwerking met andere Europese landen

  Dit jaar is er helaas geen budget vanuit het Stimuleringsfonds om een evenement te organiseren, maar toch komt er een showcase: de European Game Showcase. Er is samenwerking gezocht met andere Europese landen. Doel van het evenement is developers de kans geven hun nog niet uitgebrachte games showen aan pers, publishers en partners. Het aantal landen dat de eerste keer meedoet is beperkt. Hopelijk wordt dit een terugkerend evenement waar steeds meer landen zich bij aansluiten. Voor de editie van dit jaar mogen we gratis gebruik maken van het kantoor van GameSpot.

  De organisatie van het evenement is in handen van Dajana Dimovska (developer, Denemarken), Eva Gaspar (developer, Spanje), Tobias Kopka (evenement organisator, Duitsland) en Controls Alessandra van Otterlo. Zij verdienen hier geen geld mee en investeren belangeloos hun tijd en moeite.

  Selectie

  Er is beperkt ruimte, dus de organisatie maakt een selectie uit de ingediende games. Ieder land kiest eerst zijn eigen top 10, waaruit de organisatie de uiteindelijke deelnemerslijst samenstelt. De Nederlandse en Belgische games worden geselecteerd door Eline Muijres (Dutch Game Garden), Leonie Manshanden (IndieDevKit/Southpaw Strategy), Youri Loedts (FLEGA), Christophe De Bont (FLEGA) en Alessandra van Otterlo.

  Open call

  Wil jij je game showcasen tijdens dit evenement, vul dan uiterlijk 23 januari dit online formulier in. Meedoen aan de open call kost niets. Wordt je game geselecteerd dan moet je €50 bijdragen in de kosten van de drankjes en hapjes. Kijk voor meer informatie in het hiervoor genoemde online formulier of lees de FAQ.

  Organisatie en sponsors

  Dajana Dimovska, Eva Gaspar, Tobias Kopka en Alessandra van Otterlo willen developers helpen bij het zichtbaar maken van hun games. Ze krijgen geen geld voor het organiseren van dit evenement. GameSpot stelt het kantoor gratis beschikbaar en Interactive Denmark is sponsor van het event. Wil je dit initiatief financieel ondersteunen, stuur dan een email naar Alessandra.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img