More

  Laatste toekenningen Gamefonds bekend

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft bekend gemaakt welke voorstellen er in de laatste aanvraagronde voor het Gamefonds een financiële bijdrage ontvangen. Onder de toegekende projecten onder andere Pine van NHTV studententeam Twirlbound, Timbre, een nieuwe project van Monobanda Play waarin je stem de controller is, en Mirage, een online collectable card game voor iOS en Android van Paladin Studios.

  Het totale budget voor de aanvragen in de laatste ronde was drie keer groter dan het beschikbare budget. Het Stimuleringsfonds noemt de kwaliteit van de ingediende voorstellen opvallend hoog.

  De laatste keer

  De volledige lijst van de dertien projecten die in 2016 geld hebben ontvangen vanuit het Gamefonds is te vinden op de website van het Stimuleringsfonds. Dit zijn tevens de laatste projecten die vanuit dit specifieke fonds ondersteund worden, aangezien  het Gamefonds in 2017 verdwijnt.

  In het bericht over de toekenningen schrijft het Stimuleringsfonds: “Het Gamefonds heeft een belangrijke rol gespeeld in de emancipatie van het genre binnen het culturele veld. Games als Ibb & obb van Sparpweed Games, Bounden van Gameoven en Metrico van Digital Dreams behoren tot de klassiekers binnen het indie-genre.”

  Met ingang van 2017 vallen games onder de nieuwe regeling Digitale Cultuur, waarover op een later moment meer.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img